Notícies

Troba informació recent sobre hyds

hyds a la 3a reunió de CREXDATA

hyds va participar a la 3a reunió del projecte CREXDATA que va tenir lloc a Dortmund, Alemanya la setmana passada. Es van poder constatar els avenços en els tres Casos d’Ús: emergències meteorològiques, crisis sanitàries i trànsit marítim, així com en les diferents tecnologies del projecte: Aprenentatge automàtic, previsió d’esdeveniments, realitat augmentada, explicabilitat de la inteligència artificial… hyds està treballant en un ARGOS-City for Dortmund ampliat amb les tecnologies de CREXDATA.

Els socis del projecte vam poder veure com treballen al Departament de Bombers de Dortmund (FDDO), amfitrió de la reunió, i també vam visitar les instal·lacions del DRZ (Centre de Robòtica de Dortmund), col·laborador seu i també soci de CREXDATA. La incorporació dels robots en les situacions d’emergències es va fent realitat gràcies a feina quotidiana com la que fan a Dortmund.

Webinar final de CLIMALERT

Ahir es va dur a terme el webinar final del projecte CLIMALERT i els diferents socis van ensenyar les aplicacions de la plataforma CLIMALERT, desenvolupada per hyds. Després de la introducció del coordinador del projecte, Jean-François Berthoumieu, el context del programa SUDOE va ser presentat per Isabelle Roger, directora de la Secretaria Conjunta del programa Interreg SUDOE. Més tard, un representant de cada soci va explicar els usos de la plataforma CLIMALERT i els objectius aconseguits durant el projecte. Tancant la sessió es va transmetre un vídeo informatiu.

 

 

hyds col·labora amb GSMA en l’ús de dades CML per a l’estimació de pluja

El canvi climàtic ha fet que els patrons meteorològics siguin més difícils de predir i que esdeveniments extrems com sequeres i inundacions siguin més freqüents i severs. En aquest clima canviant, la informació meteorològica precisa i local és vital per a la presa de decisions i per construir resiliència en les comunitats locals. La infraestructura de xarxa mòbil existent es pot utilitzar per proporcionar dades de pluja d’alta resolució mitjançant els enllaços comercials de microones (CML). Aquest enfoc augmenta radicalment la quantitat d’observacions disponibles (per exemple, 19.000 CMLs vs 50 estacions meteorològiques a Nigèria) i s’ha demostrat que està en qualitat a l’alçada dels pluviòmetres i supera les dades de pluja per satèl·lit.

Llegeix el report sobre el coneixement actual en la precisió i la cobertura de les dades de pluja CML, els passos operatius necessaris per desenvolupar serveis de dades CML i el valor afegit de les dades CML als serveis de resiliència climàtica.

hyds ha col·laborat en la redacció de l’informe i en els serveis associats a la explotació de les dades CML.

hyds participa al Horizon Europe Infoday Catalunya – Cluster 5 (Clima) d’Acció

hyds participa a la jornada d’informació “Horizon Europe Infoday Catalunya Cluster 5 (Climate) and Cluster 6” on es presenten les novetats de les convocatòries del 2023 dels Clusters 5 (Clima) i 6 (Alimentació, bioeconomia, recursos naturals, agricultura i medi ambient).

hyds ha presentat la seva experiència en el cas d’èxit del projecte RESIST, guanyador en la darrera convocatòria d’aquest programa.

A RESIST, Catalunya és un dels 4 Large Scale Demostrators on es desenvolupa el projecte i hi treballa un consorci d’entitats catalanes amb un pressupost total de 2,5 milions d’euros:

  • Protecció Civil (Dep. Interior)
  • Ajuntament de Terrassa
  • Ajuntament de Blanes
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Univertitat Oberta de Catalunya
  • hyds