hyds presenta el sistema Argos a l’IFMS Global Meeting

hyds ha estat convidada a presentar a l’IFMS (Fòrum Internacional de Societats Meteorològiques, https://ifms.org/) 2021 Global Meeting la seva experiència en implementació de MH-EWS (Sistemes d’alerta primerenca multi-risc). En particular, l’experiència d’implementar els productes del projecte H2020 Anywhere (sistemes MH-EWS i A4EU, llavor del sistema Argos) a diferents nivells.

El Títol i resum de la presentació va ser el següent:
IMPLEMENTACIÓ DEL SISTEMA D’ALERTA PRIMERENCA D’IMPACTE MULTIRRISC ANYWHERE A NIVELL MUNICIPAL, REGIONAL I NACIONAL

El projecte d’innovació ANYWHERE H2020 (www.anywhere-h2020.eu) va crear un sistema operatiu d’alerta primerenca multirisc (MH-EWS) centrat en traduir els pronòstics meteorològics en pronòstics d’impacte per diferents fenòmens, i un conjunt d’eines (plataforma A4EU) adaptades per a diferents usuaris interessats fomentar la gestió proactiva de les emergències hidrometeorològiques.

Aquestes solucions ANYWHERE s’han implementat com a serveis operatius per a autoritats de protecció civil i centres de gestió d’emergències a diferents nivells: municipal, regional i nacional.

La presentació introduirà el cas destudi d’Espanya, mostrant la implementació multinivell:

  • Municipal: Implantació a 34 municipis de la regió d’Alacant (~600k habitants en total) per alerta primerenca d’inundacions i gestió d’emergències. L’Alerta Primerenca, basada en productes d’impacte multifont, s’ha vinculat amb plans municipals d’autoprotecció per ajudar les autoritats municipals de protecció civil a desencadenar accions de mitigació d’impactes i millorar la gestió d’emergències.
  • Regional: Implantació a l’àrea de Catalunya (~8M habitants) per a la gestió multirisc: crescudes sobtades i inundacions fluvials, neu, incendis forestals, onades de calor i fred, vent, contaminació atmosfèrica, etc. La implantació està enfocada a l’alerta primerenca en diferents elements (tant unitats administratives com a elements crítics) per ajudar les autoritats de protecció civil a enfocar-se a les àrees potencialment afectades per difondre alertes locals i gestionar la potencial emergència.
  • Nacional: La solució ANYWHERE és la columna vertebral de la xarxa d’alerta nacional espanyola (RAN: Xarxa d’Alerta Nacional). Aquesta implementació connecta i recopila dades i avisos en temps real de les diferents agències nacionals (Agència Estatal de Meteorologia, Institut Geològic Nacional, Direcció General de l’Aigua, Direcció General de Trànsit, Ports de l’Estat, etc.) per brindar un únic punt daccés a totes les alertes nacionals i informació associada per a les autoritats de protecció civil.

 

Es farà una explicació dels sistemes, així com una demostració en temps real.